EHBO, dat leer je voor elkaar!

Juventa Care

Randstad 22 46
1316BZ Almere
M. 06-53587703

EHBO APP

EHBO App Rode Kruis
Het Rode Kruis heeft een handige app, welke u heel gemakkelijk op uw telefoon kunt installeren.  Download: Download EHBO voor Android Download EHBO voor iPhone en iPad Download EHBO voor Windows Phone Wat moet u doen en wat moet u niet doen bij een ongeval. Het rode kruis app heeft...

AED training

AED training
Bij een AED training leert u hoe u moet omgaan met een draagbaar AED apparaat. Het apparaat helpt u via gesproken opdrachten bij het reanimeren.

Het apparaat is ontworpen zodat ook leken er mee om kunnen gaan. 

Wat doet een AED precies?
AED staat voor Automatische Extrne Defibrilator. 
Bij een hartstilstand is snel reanimeren en de inzet van een AED van levensbelang.

Bij een ernstige hartritmestoornis (kamerfibrilleren) trekken de hartkamers niet meer samen. De hartslag is snel en onregelmatig. Hierdoor kan er geen zuurstofrijkbloed meer door het lichaam worden gepompt. 

Wanneer u een slachtoffer met een hartritmestoornis of hartstilstand aansluit op een AED apparaat, dan meet de het apparaat de fibrilatie van het hart. Wanneer er een defibrilatie nodig is, zal het aparaat u vertellen om een schok toe te dienen.
Een AED zal nooit een schok toedienen als dit niet nodig is.

Er zijn echter verschillen voor het gebruik van AED op volwassenen en kinderen. In de curus leert u hoe u met een AED moet omgaan.